+++ title = "Vajíčková pomazánka" date = 2024-09-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "keto", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "10" source = "Jíme zdravě ze spíže" +++ Ingredience || -|- Jarní cibulku | 1 stonek Vejce, natvrdo (vařená 9 min) | 6 ks Dijonská hořčice | 1 lžička Citronová šťáva | 1 lžička Krémový sýr (philadelphia apod) | 200 g Sůl | Pepř | 1. Jarní cibulku nakrájíme najemno a přesypeme do misky. 1. K cibulce přidáme vejce, která nastrouháme najemno (či dle naší chuti můžeme i nahrubo). 1. Přidáme zbylé suroviny - hořčici, citronovou šťávu, krémový sýr a trochu osolíme a opepříme. 1. Pořádně promícháme, případně dochutíme. 1. Podávat můžeme ihned nebo necháme uležet v lednici. Skvělé chutná s čerstvým pečivem.