+++ title = "Králičí Cacciatore" date = 2025-11-19 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] [extra] portions = "4" time = "60" +++ Ingredience || -|- Králičí maso | Bílá cibule | 2 ks Česnek | Cherry rajčata | Rajčata v plechovce | Rajčatový protlak/pyré | Víno (bílé/červené) | 1 sklenice Aromatika | Bobkový list, tyminán, oregano atd. Vývar | Čerstvá bazalka | Olivy | Těstoviny | 1. Králičí maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. 2. Na olivovém oleji a másle, případně na sádle, osmažíme maso ze všech stran dokud pořádně nezezlátne. 3. Maso odložíme stranou a na přebytečném tuku osmažíme česnek a jemně nakrájenou cibuli. 4. Podlijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pro tip: pokud rozhrábneme víno vařečkou a znovu se hned neslije dohromady jako voda, je to akorát. Odvařením alkoholu a redukcí směs zhoustne. 5. Přidáme cherry rajčata, protlak/pyré, rajčata z plechovky, aromatika, sůl, pepř a promícháme. 6. Vrátíme maso a podlijeme vývarem. 7. Vaříme přiklopené dokud není maso hotové. 8. Opět maso vyndáme a necháme omáčku zredukovat. Zároveň vyndáme aromatika, pokud jsou v celku. 9. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem pro vybalancování kyselosti rajčat. 10. Přidáme nasekanou bazalku a olivy. Můžeme zpět vrátit maso a znovu přiklopit, což vydrží hezky teplé. 11. Podáváme s těstovinami.