+++ title = "Hráškový krém s kari a kokosovým mlékem" date = 2024-09-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "15" source = "ColorsOfLowCarb.cz" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Olivový olej | 2 lžíce Zelená kari pasta | 1 lžíce Zeleninový vývar (či voda) | 500 ml Kokosové mléko | 400 ml Hrášek mražený | 500 g Sůl | Pepř, čerstvě mletý | Čerstvá bylinka (koriand, bazalka, ...) | 1. Hrášek vyndáme z mrazáku, aby trochu povolil. 1. Cibuli nakrájíme na drobno. 1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něj cibulku (2-3 min). 1. Přidáme kari pastu a necháme ji asi 1 minnutku rozvonět. 1. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem (trochu mléka si můžeme nechat na ozdobu na konec). Necháme chvilku pobublávat (kokosové mléko nebude pak tak výrazné). 1. Přisypeme většinu hrášku, vypneme sporák a necháme 2 minutky stát. 1. Rozmixujeme do hladka a ovnou můžeme trochu osolit a opepřit. 1. Přisypeme zbytek hrášku (hrstku si můžeme nechat stranou na ozdobu). 1. Polévku už jen lehce přihřejeme a podáváme zakápnuté olejem, kokosovým mlékem, a posypané několika kuličkami hrášku.