diff --git a/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/img.jpg b/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/img.jpg new file mode 100644 index 0000000..08e97e2 Binary files /dev/null and b/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/img.jpg differ diff --git a/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/index.md b/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/index.md new file mode 100644 index 0000000..ef069b7 --- /dev/null +++ b/content/pollame-con-aceto-balsamico-e-pomodori/index.md @@ -0,0 +1,36 @@ ++++ +title = "Pollame con aceto balsamico e pomodori" +date = 2025-08-18 +author = "Emil" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] +tagy = ["rychlé", "snadné"] + + +[extra] +portions = "6" +time = "45" ++++ + +Ingredience || +-|- +Drůběží prsa/řízečky | 1 kg +Balzamikový ocet | 50-100 ml +Olivový olej | 1 lžíce +Kukuřičný škrob | ~1/2 lžíce +Med | 2 lžičky +Česnek | 4 stroužky +Čestvá bazalka | +Cherry rajčata | +Mozarella | +Olivový olej | + +1. Připravíme zálivku smícháním balzamikového octa, solí, pepře, medu, nasekaného česneku, škrobu, a oleje s nasekanou bazalkou. Olej s bazalkou můžeme nahradit bazalkovým pestem. +1. Drůbeží maso osolíme a opepříme. +1. Rozpálíme olej, ideálně na litinové pánvi, a osmahname maso ze všech stran. +1. Přidáme cherry rajčata pokrájená na pooviny a necháme změknout. +1. Zalijeme připravenou zálivkou. +1. Maso zasypeme strouhanou mozarellou. +1. Přiklopíme a necháme dusit, dokud není maso hotové a sýr rozpuštěný. +1. Nakonec posypeme čerstvou krájenou bazalkou.