diff --git a/content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md b/content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md index 14345c1..92d6cec 100644 --- a/content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md +++ b/content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md @@ -44,7 +44,7 @@ Zázvor, sušený, mletý | 1/2 lžičky Xantanová guma | 1/2 lžičky 1. Krůtí prso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do misky. -1. Maso zalijeme lžící oleje a promícháme. Vlijeme sójovou omáčku a opět promícháme. Všpeme koření, naposledy promícháme a dáme zatím stranou uležet. +1. Maso zalijeme lžící oleje a promícháme. Vlijeme sójovou omáčku a opět promícháme. Vsypeme koření, naposledy promícháme a dáme zatím stranou uležet. 1. Připravíme si zeleninu - všechnu umyjeme a pokrájíme: hlívu na proužky, cibuli na měsíčky, papriku na širší proužky, cibulku na šikmá kolečka, cuketu na tenká čtvrtkolečka a pórek na tenké kroužky. 1. V misce si smícháme všechny suroviny na omáčku. 1. Rozehřejeme si velkou wok pánev, vlijeme lžíci oleje a osmahneme polovinu masa. Mícháme a smažíme. Za chvilku budou tenké plátky hotové, přesuneme do misky a to samé uděláme se zbývající polovinou. @@ -55,12 +55,4 @@ Xantanová guma | 1/2 lžičky ### Tipy - Koření pěti vůní se skládá z badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčkua bílého pepře. Nicméně záleží, od jakého výrobce koření koupíte - složení se pak může trochu lišit. - Namísto xantanové gumy můžeme použít trochu škrobu. -- Směs může být i skvělá do krabičky s sebou na oběd, jelikož se dobře prohřeje a nevysuší se. - - - -1. -1. -- -- -- +- Směs může být i skvělá do krabičky s sebou na oběd, jelikož se dobře prohřeje a nevysuší se. \ No newline at end of file