From 9ef3486601c8789f97a418ac523b1571e325ba1f Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Emil Miler Date: Sun, 5 Mar 2023 16:30:22 +0100 Subject: [PATCH] Update 'content/gulas/index.md' --- content/gulas/index.md | 2 +- 1 file changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-) diff --git a/content/gulas/index.md b/content/gulas/index.md index d7c80b0..03360c6 100644 --- a/content/gulas/index.md +++ b/content/gulas/index.md @@ -32,7 +32,7 @@ Cibule na ozdobu | 1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku. Bude to trvat zhruba 15 minut. 1. Přisypeme mletou papriku a dobře promícháme. Následně postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla. 1. Přisypeme maso a ze všech stran ho opečeme. Často promícháváme (bude se lehce přichytávat ke dnu, ale to je v pořádku - nesmí se připalovat). -1. Opečené maso osolíme (asi 10 špetek) a opepříme. Přidáme prolak, promícháme a zalijeme vodou. +1. Opečené maso osolíme (asi 10 špetek) a opepříme. Přidáme protlak, promícháme a zalijeme vodou. 1. Přisypeme kmín, česnek, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme na nejnižší plamen asi 90 minut. Pokud by se připalovalo, můžeme přilít trochu vody (po malém množství a nesmíme to přehnat). 1. Pokud je maso měkké, přidáme majoránku (rozemnutou v dlaních) a ještě 10 minut povaříme. 1. Guláš se nezahušťuje, jelikož by měl zhoustnout díky cibulovému základu. Pokud opravdu musíme zahustit, tak pouze chlebovou strouhankou.