diff --git a/content/rohliky-z-vicedruhove-mouky/index.md b/content/rohliky-z-vicedruhove-mouky/index.md new file mode 100644 index 0000000..aa43d3f --- /dev/null +++ b/content/rohliky-z-vicedruhove-mouky/index.md @@ -0,0 +1,35 @@ ++++ +title = "Rohlíky z vícedruhové mouky" +date = 2020-05-03 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["přílohy"] +tagy = ["hrnčíkové", "levné", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + +[extra] +portions = "10-12" +time = "120" +source = "MaminčinyRecepty.cz" ++++ + +Ingredience || +-|- +Vlažná voda | 1 1/4 hrnku +Čerstvé droždí | 1/2 kostky +Cukr | 1 lžička +Hladká mouka | 2 hrnky +Špaldová celozrnná mouka | 1 hrnek +Sůl | 2 lžičky +Olivový olej | 3 lžíce + +1. V 1/4 hrnku vody smícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat. +1. V míse smícháme obě mouky a sůl. +1. K moukám nalijeme olej a zbylou vodu. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto. +1. Necháme 60 minut nakynout. Stačí v pokojové teplotě nebo můžeme i na topení. +1. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a rozdělíme ho na 10-12 dílků (záleží, jak velké chceme rohlíky). +1. Z každého kousku těsta vytvoříme požadovaný tvar pečiva a pokládáme je na papírem vyložený plech. +1. Necháme ještě 15-20 minutek nakynout. +1. Rohlíky potřeme vodou. +1. Troubu předehřejeme na 200°C a rohlíky či jiné tvary pečeme 20 minut. V polovině doby je vyndáme, a potřeme slanou vodou (trochu vody plus špetka soli). Vrátíme do trouby otočené a prohozené. +1. Upečené rohlíky necháme vychladnout. \ No newline at end of file