From 8b901b987f7300589a7fada171e8273964f69fe9 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Emil Miler Date: Sat, 16 Dec 2023 18:39:12 +0100 Subject: [PATCH] Update content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md --- content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md | 25 ++++++++++----------- 1 file changed, 12 insertions(+), 13 deletions(-) diff --git a/content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md b/content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md index 41677a9..db7fc54 100644 --- a/content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md +++ b/content/zapecena-ricotta-s-rajcaty/index.md @@ -1,17 +1,17 @@ +++ title = "Zapečená ricotta s rajčaty" date = 2022-01-20 -author = "Terezka" +author = "Terezka 7 Emil" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"] - [extra] portions = "4" time = "40" -source = "Apetit Online.cz" +source = "Apetit" +source_url = "https://www.apetitonline.cz/recept/zapecena-ricotta" +++ Ingredience || @@ -20,26 +20,25 @@ Máslo | 25 g Parmezán, strouhaný | 50 g Cherry rajčata | 300 g Česnek | 1 stroužek -Olivový olej | 1 lžíce -Sůl | -Pepř | +Olivový olej | +Balzamikový ocet | Ricotta | 500 g Vejce | 6 ks Zakysaná smetana | 200 g Tymián | 2 lžičky 1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180°C. Troubu bez horkovzduchu na 200°C. -1. Zapékací formu (cca 36x24 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem. -1. Připravíme si pečící plech (klidně menší) a vyložíme pečícím papírem. +1. Zapékací formu (~32x21 cm) vymažeme máslem a vysypeme parmezánem. +1. Připravíme si pečící plech a vyložíme jej pečícím papírem. 1. Rajčátka překrájíme na poloviny a přesuneme do střední mísy. -1. Česnek rozdrtíme plochou nože a pokrájíme na velmi malé kostičky. Přidáme k rajčátkům. -1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech. +1. Česnek rozdrtíme plochou nože, pokrájíme a přidáme k rajčátkům. +1. Přilijeme olej, osolíme, opepříme, zakapeme balzamikovým octem, promícháme a přesypeme na připravený pečící plech. 1. Plech dáme do trouby na 15 minut. 1. Mezitím si vyšleháme ricottu s vejci. 1. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. 1. Přisypeme 1 lžičku tymiánu, osolíme a opepříme. 1. Směs vlijeme do vymazané formy. -1. Hotová rajčátka přendáme na směs. Troubu nevypínáme. -1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu a vložíme do trouby. -1. Pečeme 20-25 minut. +1. Hotová rajčátka přendáme na směs. +1. Posypeme zbylou lžičkou tymiánu, zakapeme oliovovým olejem a vložíme do trouby. +1. Pečeme ~20 minut, dokud se směs nezpevní. 1. Servírovat můžeme teplé, například se salátkem, nebo i studené. \ No newline at end of file