diff --git a/content/jarni-pomazanka/img.jpg b/content/jarni-pomazanka/img.jpg new file mode 100644 index 0000000..2308f2d Binary files /dev/null and b/content/jarni-pomazanka/img.jpg differ diff --git a/content/kerala-kureci-kari/img.jpg b/content/kerala-kureci-kari/img.jpg new file mode 100644 index 0000000..9f67bc0 Binary files /dev/null and b/content/kerala-kureci-kari/img.jpg differ diff --git a/content/rebarborovy-kolac-s-tvarohem-low-carb/index.md b/content/rebarborovy-kolac-s-tvarohem-low-carb/index.md new file mode 100644 index 0000000..2f70fc4 --- /dev/null +++ b/content/rebarborovy-kolac-s-tvarohem-low-carb/index.md @@ -0,0 +1,70 @@ ++++ +title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)" +date = 2024-05-08 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["dezerty"] +tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"] + + +[extra] +portions = "10" +time = "60" +source = "JidelniPlan.cz" ++++ + +Těsto || +-|- +Mandlová mouka | 100 g +Kokosová mouka | 15 g +Máslo, rozpuštěné | 75 g +Březový cukr | 20 g +Vaječný žloutek | 2 ks +Kypřící práček bez fosfátů | 2 lžičky +Guarová guma | 1 lžička +Citronová kůra | 1 lžička + +Náplň || +-|- +Tvaroh, tučný | 250 g +Březový cukr | 20 g +Vanilkový exktrakt | pár kapek +Vaječný bílek | 2 ks +Rebarbora | 300 g + +Drobenka || +-|- +Mandlová mouka | 50 g +Kokosová mouka | 20 g +Máslo, rozuštěné | 30 g +Březový cukr | 10 g + +### Těsto +1. Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér). +1. Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem. +1. Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje. +1. Dáme zatím odpočinout do lednice. +1. Troubu si předehřejeme na 180°C. + +### Náplň +1. Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou. +1. Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky. + +### Drobenka +1. Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené. + +1. Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou. +1. Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme. +1. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou. +1. Vložíme do trouby na 35 minut. + +### Tipy +- Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem. + + +### Tipy + +- +- +- diff --git a/content/tvarohovy-mazanec/img.jpg b/content/tvarohovy-mazanec/img.jpg new file mode 100644 index 0000000..d2d36df Binary files /dev/null and b/content/tvarohovy-mazanec/img.jpg differ