diff --git a/content/jablecny-pudinkovy-dort/index.md b/content/jablecny-pudinkovy-dort/index.md new file mode 100644 index 0000000..6d4a9e0 --- /dev/null +++ b/content/jablecny-pudinkovy-dort/index.md @@ -0,0 +1,38 @@ ++++ +title = "Jablečný pudinkový dort" +date = 2019-11-07 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["dezerty"] +tagy = ["bezlepkové", "levné", "nepečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + +[extra] +portions = "10" +time = "20" +source = "Apetit Online" ++++ + +Ingredience || +-|- +Jablka | 1000 g +Hřebíček celý | 3 ks +Vanilkový cukr | 2 balíčky +Cukr | 8 lžic +Vanilkový pudink | 2 balíčky +Piškoty | 1 balíček +Smetana ke šlehání | 400 ml +Skořice | na posypání + +1. Jablka oloupeme,. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. +1. Do hrnce vložíme jablka, hřebíček a zalijeme 200ml vody. +1. Vaříme asi 5 minut. +1. Až budou jablka měkká, trochu je rozšťoucháme (dobře to jde šťouchačem na brambory) tak, aby śe v hmotě objevovali menší i větší kousky. +1. Přidáme cukry a zamícháme. +1. Pudinky si rozmícháme ve 400 ml studené vody. Přilijeme k jablečné směsi. +1. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté odstavíme z plotny. +1. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. +1. Dno formy vyložíme piškotama, potřeme jednou třetinou jablečného pudinku. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát. +1. Necháme vychladnout a poté dáme zchladit do lednice. +1. Smetanu vyšleháme do šlehačky a rozetřeme jí na dort. +1. Posypeme skořicí a můžeme podávat. \ No newline at end of file